06-11248494
info@gewoonweten.nl

Reviews

Graag wilde ik afvallen/weten wat ik kon eten op een dag. Door hormoonbehandelingen voor PCOS(polycysteus ovarium syndroom) was ik in korte tijd aangekomen en was ik erachter gekomen dat geraffineerde suiker niet goed is als je PCOS hebt. Maar wat kun je dan wel eten?

Door Aaltje werden er allerlei vragen gesteld over mijn eetgewoontes en ook werd ik gewogen. 1 week moest ik opschrijven wat ik precies at en dronk om meer inzicht te krijgen. De week erop kreeg ik een analyse over mijn eetgedrag, waar ik te weinig van nam of niet. Of juist teveel. En ik kreeg een weekmenu wat ik moest volgen, dat vond ik erg fijn zo had ik houvast en ik kreeg dus ook inzicht wat ik anders kon gaan doen. Vol goede moed begon ik eraan, alles wat in het weekmenu stond vond ik lekker en het viel me mee hoeveel ik mocht eten. Waar ik vooral moeite mee had in het begin was dat ik geen suiker meer kreeg. Daar voelde ik me in het begin wat misselijk door, maar Aaltje wist me altijd weer te motiveren en tips te geven tijdens ons wekelijks moment. Zo hield ik het wel vol! De begeleiding in wat kun je nemen voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Dit werd allemaal heel duidelijk uitgelegd door Aaltje, ik mocht ook  een eettabel boek lenen van haar. Daar kan je elk product in opzoeken en kijken hoeveel koolhydraten en bijvoorbeeld suiker het bevat. Zo krijg je nog meer inzicht in het eten. Per stapje leer je hoe je een goed ontbijt, lunch, diner en tussendoortje kiest. Tot je het uiteindelijk zelf mag proberen als je op je streefgewicht bent!

Als ik het weegmoment had bij Aaltje voelde ik me ook echt trots! Ik vond het erg prettig om elke week naar Aaltje toe te gaan, het was voor mij een stok achter de deur om me aan het schema te houden hoe groot de verleiding soms is. Door wat Aaltje zei kon ik weer een week verder, doordat je echt leert wat de beste keuzes zijn lukt het later zelf(zonder weekmenu)ook! Nu is het een “gewoonte” geworden. Ik ben super blij dat ik de keus heb gemaakt om naar Aaltje toe te gaan.  

Veel PCOS-klachten, waaronder een uitblijvende eisprong, worden meestal veroorzaakt worden door insuline resistentie. Insuline resistentie houdt in dat de bloedsuikerspiegel uit balans is waardoor het lichaam overmatig veel insuline produceert. Daarom is het bij PCOS en een kinderwens van vitaal belang om allereerst de bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Meestal is dit al voldoende om de natuurlijke cyclus te herstellen. Bron www.pcos-solutions.nl 

Ik, vrouw van 50 en in de overgang, zag al enkele jaren met lede  ogen aan dat mijn gewicht omhoog ging. Diverse lijnpogingen brachten geen uitkomst. Het bekende  jojo-effect was ook op mij van toepassing. Dit patroon wilde ik graag doorbreken. Nadat ik de folder van Aaltje onder ogen kreeg, was ik direct gemotiveerd om mij bij haar aan te melden voor de 12 consulten. Wat mij erg aansprak is dat ik met ‘normaal’ drie keer per dag eten mijn doel kon bereiken. Na het kennismakingsgesprek, waarbij ik al de nodige tips meekreeg van Aaltje, werd de week daarna tijdens het vervolgconsult het persoonlijk plan van aanpak met mijn knelpunten doorgenomen. Mijn doel werd gedurende 10 weken 0,5 kg per week afvallen. Dit werd ondersteund door een weekmenu die volledig op mijn wensen (indien mogelijk) werd aangepast. Voor de moeilijke momenten, zoals verjaardagen, feestjes en weekendjes weg, had Aaltje ook een passend antwoord. Bij ieder consult kon ik mijn eventuele vragen kwijt . Elke week had een nieuw leermoment bijvoorbeeld het zelf samenstellen van het ontbijt, de lunch en het avondeten en het zelf ontdekken van de hoeveelheid calorieën  per product en daardoor in de winkel een bewuste keus kunnen maken. Hierbij is ook veel aandacht voor variatie in voeding.

Ik was erg gemotiveerd om mijn doel te halen en met hulp van Aaltje is dit ook gelukt. Tijdens de begeleidingsperiode  ben ik ruim 9 kg afgevallen. De grootste uitdaging is de periode na deze begeleiding van Aaltje namelijk de rest van je leven het goede voedingspatroon aan te houden. Inmiddels ben ik –een maand later- alweer ruim een kilo in gewicht gezakt. Ik ga rustig door tot het gewicht dat bij mij past en waarbij ik mij lekker voel. Dit doel heb ik bijna gehaald en ik heb volop vertrouwen mijn behaalde gewicht vast te houden.

Ik zou iedereen aanraden dezelfde stap als mij te zetten en te gaan leren om bewust te gaan eten. Wat wel belangrijk is, is dat jezelf gemotiveerd bent en niet ‘gestuurd’ bent door iemand anders. Alvast veel succes iedereen!